CONSULTANTII DE INVESTITII

Capitolul VII – Consultantii de investitii si agentiile de rating
Art. 35
(1) Prestarea, cu titlu profesional a serviciilor de consultanta de investitii, cu privire la instrumentele financiare, se efectueaza de catre consultantii de investitii, persoane fizice sau juridice, inscrise in Registrul C.N.V.M.
(2) Prin consultanta de investitii se intelege recomandarea personala data unui client, in legatura cu una sau mai multe tranzactii cu instrumente financiare.
(3) C.N.V.M. va emite reglementari privind:
a) conditiile pentru obtinerea autorizatiei de a presta servicii de consultanta privind instrumentele financiare, de catre persoane fizice sau juridice, altele decat intermediarii, incluzand si cerintele de capital pentru desfasurarea acestei activitati;
b) procedurile referitoare la conditiile de functionare, supraveghere, raportare si verificare a consultantilor de investitii;
c) suspendarea si retragerea autorizatiei de consultant de investitii.
(4) Prestarea de servicii de consultanta de investitii exclude preluarea sau executarea ordinelor investitorilor pentru achizitionarea sau instrainarea de instrumente financiare, administrarea portofoliilor investitorilor, precum si decontarea tranzactiilor, inclusiv detinerea de disponibilitati banesti sau instrumente financiare in contul investitorilor.
(5) Consultantii de investitii sunt subiect al regulilor de conduita, adoptate de catre C.N.V.M., in conformitate cu prevederile art. 27.

Art. 36
(1) C.N.V.M. va emite reglementari privind criteriile de agreere a agentiilor de rating care evalueaza si noteaza emitentii admisi la tranzactionare si instrumentele financiare tranzactionate pe pietele reglementate.
(2) Agentiile de rating vor informa C.N.V.M. cu privire la orice rating realizat in legatura cu entitatile si instrumentele mentionate la alin. (1).

Reclame

Despre reclamatiiFOREX

ACEST BLOG ESTE DE INFORMARE GENERALA SI PARERI DIVERSE ALE AUTORILOR, CITITORILOR SI PERSOANELOR CARE AU EXPERIMENTAT DIVERSE SITUATII. FIECARE ESTE LIBER SA-SI EXPRIME LIBERTATEA CUVANTULUI ONLINE. ACEST BLOG NU REPREZINTA CONCLUZIILE SI OPINIILE FINALE ALE ADMINISTRATORILOR ACESTUI SITE.
Acest articol a fost publicat în LEGI RO și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s